december 8, 2020

Tips inför flytten

Av admin

Ska du flytta och vet inte vad du ska göra?

Att flytta är en sak som kräver mycket tid, energi och planering i förhand där man behöver vara strukturerad och helst inte glömma något.
Även om det är en bohagsflytt eller företagsflytt du ska göra så kan det vara bra med lite tips som du får här.

Packa så mycket du kan i förväg men vänta gärna med inventarier som har ett högre värde för att låta flyttfirman pcka det åt dig, det du packar själv har generellt ingen garanti på att det ska hålla för transporten men är olyckan framme så ersätts det som blivit packat själva av flyttfirman.

Det gäller även det som ska till magasinering, där man föredrar alltid att firman packar ner åt en.
Glöm inte att märka kartongerna noggrant så du kan hitta det du behöver snabbt när du behöver det både före och efter flytten, dela gärna in kartongerna på rum så att dom som flyttar vet var kartongerna ska stå när det kommit fram.

Ska du anlita en flyttfirma så ska du se till att boka så långt i förväg som du kan, det gäller även städpersonal eller andra hantverkare om det nu behövs. Det kan vara nästintill omöjligt att anlita ett företag med kort varsel vissa tider på året. Lägg även undan det allra nödvändigaste du behöver separat som kläder, hygienartiklar, medicin så det inte åker med flyttfirman och behovet av något dyker upp när det transporteras.

Dom flesta flyttbolagen kan förse en med kartonger och emballage så att man slipper skaffa det själv, se bara till att du får tillräckligt mycket med lådor så att det inte fattas till något, lådor är lättare att stapla och skyddar bättre än påsar och sopsäckar. Dom flesta packar sina kläder på galgar i säckar som det brukar gå hål i där det inte är ovanligt att det hamnar på marken och smutsas ner.