mars 19, 2021

Snusar du nikotinpåsar än?

Av admin

Nikotinfri snus är en flexibel och varierande produkt som passar dom flesta.
Det har även en hel del fördelar över andra produkter som innehåller nikotin.

Om man ska sluta röka så kan man med fördel ta hjälp av tobaksfri snus för att underlätta övergången.
Ja snus har vi dom allra flesta hört talats om men få har funderat på tobaksfri snus vad det egentligen innebär.
Många tror att tobaksfri snus är nikotinfri vilket är helt fel, dessa nikotinpåsar kan i dom flesta fallen innehålla en högre nikotinmängd än snus med tobak.

Dom kritvita nikotinpåsarna som man stoppar under läppen är en tuggummiliknande basmassa som man smaksatt och tillfört nikotin i.
Eftersom denna sortens snus har en väldigt neutral grundsmak så innebär det att man kan experimentera med fler smakkombinationer än tidigare då man var begränsad till snus innehållandes tobak, vad sägs som BLCK Watermelon som smakar vattenmelon.
Tobaken som man därmed slipper när man snusar nikotinpåsar har en väldigt stark smak som tar över allt annat vilket har inneburit att man tidigare bara kunnat använda sig av lite starkare smaker.

Dom som snusat ett tag vanlig snus har ju vant sig med dessa starka smaker och förknippar sin snusning med detta så självklart finns det motsvarande tobaksfri snus som även dessa har starka smaker. Den vanligaste smakprofilen är faktiskt mint som det finns en hel del varianter på.
Mintsnus kan fås riktigt stark som en vinterstorm under läppen som Ice Permafrost ger men även som en trevlig fräsch känsla som ligger i bakgrunden och stöttar någon annan smak.

Om man är villig att prova på andra smaker än bara mint så öppnar det upp sig en helt underbar värld med dessa kritvita små prillorna, Lyft Caribbean Spirit är ett utmärkt exempel på en fantastisk smak på snus.
Dessa prillor ligger perfekt under läppen utan att det putar ut så mycket, detta innebär även att dessa lite torrare prillor inte börjar rinna under läppen lika lätt som snus med tobak.
Om det mot förmodan skulle börja rinna så är smaken angenäm och man behöver inte spotta ut sin välsmakande prilla av den anledningen.

Tobak är tyvärr något som även missfärgar tänder och emalj så genom att byta till nikotinpåsar så slipper man denna negativa aspekt av tobak.
Även rökning missfärgar tänderna så rökare som går över till nikotinpåsar drar fördelar av detta.

Fördelar med nikotinpåsar är som sagt många och allra flest fördelar får dom som övergår från rökning till att snusa.
Som rökare är man förpassad till att röka utomhus och detta är inte alltid något man förknippar med frisk luft och välbehag.
Många gånger blir man tvungen att gå ut för att röka när det är dåligt väder, kallt eller mörkt ute och i värsta fall alla dessa saker samtidigt.
Det tar några minuter att röka en cigarett, pipa, cigarr eller vad man nu föredrar och under denna tiden så hinner man bli utsatt för vädrets makter.
En snusare stoppar in en prilla från Shiro efter maten och fortsätter konversationen istället för att gå ut.
I vissa väder är det i princip omöjligt att röka när det är stark blåst och regn i kombination med varandra.

Förutom att man behöver gå ut så har man röken som en faktor som man slipper som snusare.
Röken smakar alltid detsamma och är rent ut sagt en väldigt tråkig smak och upplevelse om man tänker efter, en snusare har tillgång till flertalet smakkombinationer i snushyllan.
Rök sätter sig i kläder och hår samtidigt som andedräkten inte är så tilltalande, en fräsch prilla från Velo med mintsmak ger en fräsch andedräkt eller BLCK Cold mint.